Poreč Istra

Poreč Istra
Language » 
Hrvatski
English
Deutch
Italiano
menu
e-mail Kontaktirajte nas
POREČ
Poreč

Poreč je grad kulture i zabave, ugodnog sunca i toplog mora. Smješten je na zapadnoj obali Istre, najvećeg hrvatskog poluotoka. Porečka je obala razvedena na 37 km od doline rijeke Mirne na sjeveru do dubokog Limskog kanala na jugu. Čiste i uređene plaže i uvale te brojni otočići zaštitni su znak Poreča. Najveći i najljepši od porečkih otoka, Sveti Nikola, zatvara gradsku luku. Na otoku Sveti Nikola nalazi se okrugla kula iz 1402, jedan od najstarijih svjetionika na Jadranu (nije više u funkciji).

Istra je oko Poreča niska i brežuljkasta, prekrivena bujnom vegetacijom i šumama borova koje dopiru do same obale mora. Više od 200 sela što okružuju Poreč uvelike su zadržala tradicionalni istarski ugođaj. Funtana i Vrsar dio su južnog porečkog primorja, sa sportskim aerodromom u Vrsaru. Višnjan, Vižinada, Sveti Lovreč i Kaštelir čine porečko zaleđe, područje vinograda i maslinika. Turistički centri Poreča su Lanterna, Ulika, Červar-Porat, Materada, Brulo, Plava Laguna, Zelena Laguna i Bijela Uvala.

Sportski sadržaji poput tenisa, jedrenja i ronjenja, kulturne znamenitosti, koncerti i fešte obogatit će dan svakom posjetitelju Istre i Poreča. A kad sunce napokon utone u more ljetni će doživljaj upotpuniti specijaliteti istarske kuhinje. Za one pak kojima dan traje 24 sata tu su brojni barovi i diskoteke.

Poreč Istra - informacije i smještaj
Apartmani Hrvatska | Copyright © 2004-2024 Aventin d.o.o.